JÍDELNÍČEK
NABÍZÍME VÁM OBĚDY
V BIO KVALITE A OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ OD
BISTRO INSPIRACE
7.10.2024 (pondělí)
Polévka / Soup
Jemný hráškový krém s bazalkou a mátou
Hlavní jídlo / Main course
Fusilli pomodoro (tomatoes, garlic, basil, cheese)
Svačina / Snack*
-
Domácí vanilkový pudink – ovoce
-
Rýžový chléb, přírodní sýr – zelenina
*Zména vyhrazena / Subject to changes
Alergeny: 1,3,7
8.10.2024 (úterý)
Polévka / Soup
Polévka z mungo fazolek, bylinky
Malé zelené fazolky mungo pochází z Indie. V čínské medicině se používají k léčbě otoků,detoxikaci a pročištění vnitřního horka.
Hlavní jídlo / Main course
Filírovaná kuřecí prsa
S omáčkou z kořenové zeleniny s rajčaty a tymiánem, dlouhozrnná rýže.
Svačina / Snack*
- Bílý jogurt – ovoce
- Rohlík, šunka – zelenina
*Zména vyhrazena / Subject to changes
Alergeny: 1,3,7
9.10.2024 (středa)
Polévka / Soup
Silný kuřecí vývar se zeleninou a bylinkami, rýže
Silný drůbeží vývar z kosti dle TČM příznivě posiluje lidské zdraví, dodává energii a vitalitu.
Hlavní jídlo / Main course
Hovězí guláš s bylinkami, divoká rýže
Svačina / Snack*
- Ovocný salátek
- Tvarohový dip – zelenina
*Zména vyhrazena / Subject to changes
Alergeny: 1,3,7
10.10.2024 (čtvrtek)
Polévka / Soup
Krkonošská cibulačka
Poctivá a lahodná krkonošská cibulačka potěší každého gurmána. Cibule má velký význam pro lidské zdraví. Má antiseptické vlastnosti a všeobecně posiluje energii. Snižuje krevní tlak a cholesterol.
Hlavní jídlo / Main course
Masové koule
V omáčce z modrého sýra s brusinkami, vařené brambory.
Svačina / Snack*
-
Medový tvaroh – ovoce
-
Rohlík, Lučina – zelenina
*Zména vyhrazena / Subject to changes
Alergeny: 1,3,7
11.10.2024 (pátek)
Polévka / Soup
Kapustnica s klobásou, smetanou a švestkami
Hlavní jídlo / Main course
Cikánská hovězí pečeně s dušenou rýží
Hovězí zadní pomalu pečené nebo dušené s omáčkou po cikánsku, to jest červená omáčka na mleté paprice a protlaku a v ní mix slaniny, rajčat, papriky, česneku a kyselých okurek.
Svačina / Snack*
- Ovesná kaše
- Staročeský chléb, šunka, sýr – zelenina
*Zména vyhrazena / Subject to changes
Alergeny: 1,3,7
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice EU 1169/11
1 Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky z nich (kromě glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy, maltodextrinů na bázi pšenice, glukózových sirupů na bázi ječmene, obilnin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu)
Podskupiny:
1p – obilnina obsahující lepek – pšenice
1ž – obilnina obsahující lepek – žito
1j – obilnina obsahující lepek – ječmen
1o – obilnina obsahující lepek – oves
1š – obilnina obsahující lepek – špalda
1k – obilnina obsahující lepek – kamut
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich (kromě rybí želatiny použité jako nosič vitamínových nebo karetonoidních přípravků)
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj, včetně laktózy (kromě syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů,
včetně ethanolu zěmědělského původu, laktinolu)
8 Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,
para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich (kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických
destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).
Podskupiny:
8a – skořápkové plody a výrobky z nich – mandle
8b – skořápkové plody a výrobky z nich – lískové ořechy
8c – skořápkové plody a výrobky z nich – vlašské ořechy
8d – skořápkové plody a výrobky z nich – kešu ořechy
8e – skořápkové plody a výrobky z nich – para ořechy
8f – skořápkové plody a výrobky z nich – pistácie
8g – skořápkové plody a výrobky z nich – makadamie
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg,l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich