JÍDELNÍČEK

NABÍZÍME VÁM OBĚDY
V BIO KVALITE A OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ OD
BISTRO INSPIRACE

2.10.2023 (pondělí)

Polévka / Soup

Zeleninový krém s tymiánem
Sůl , Celer praný, Celer řapíkatý, Cibule žlutá, Cuketa, Petržel kořen, Mrkev, Česnek, Olej , Pepř mletý, Brambory, Bylinky sezónní čerstvé, Tymián sušený,
Alergeny 9

Hlavní jídlo / Main course

Penne all’arrabbiata s parmezánem
Penne, Česnek, Paprika chilli, Cibule šalotka , Rajčata drcená, Koření základní (sůl, pepř…), Sýr parmazánového typu , Olej olivový , Bazalka ,
Alergeny 1,3,7.

Svačina / Snack*

  • Pohankové lupínky, mléko, ovoce.
    Rohlík, sýr, zelenina.

*Zména vyhrayena / Subject to changes

3.10.2023 (úterý)

Polévka / Soup

Chřestový krém
Cibule žlutá, Olej slunečnicový, Chřest zelený , Mléko rýžové, Koření základní (sůl, pepř…), Mouka rýžová, Muškátový květ, Pažitka, Citron, Zázvor mletý.

Hlavní jídlo / Main course

Kuřecí prsa na šalvěji, karotkové pyré a zeleninový bylinkový kuskus
Kuřecí prsa, Olej slunečnicový, Koření základní (sůl, pepř…), Šalvěj, Mrkev, Citron, Cukr třtinový, Brambory, Kuskus , Bylinky sezónní čerstvé, Cuketa, Lilek.
Alergeny 1

Svačina / Snack*

  • Chleb, brokolicová pomazánka, zelenina.
  • Vánočka, mléko, ovoce.

*Zména vyhrayena / Subject to changes

4.10.2023 (středa)

Polévka / Soup

Kuřecí vývar se zeleninou, rýží a bylinkami
Kuřecí kosti, Zelenina na masové vývary, Sůl , Rýže celozrnná, Bazalka, Petržel nať.
Alergeny 9

Hlavní jídlo / Main course

Lasagne bolognése gratinované sýrem, listový salátek
Lasagne čerstvé , Mrkev karotka , Celer praný, Cibule žlutá, Rajčata drcená, Víno červené, Mléko polotučné 1,5% , Máslo, Mouka hladká, Koření základní (sůl, pepř…), Bylinky sezónní čerstvé, Sýr parmazánového typu , Salát lollo biondo, Salát lollo rosso, Rukola, Mleté maso mix.
Alergeny 1,3,7,9

Svačina / Snack*

  • Chléb, máslo, marmeláda, ovoce.
  • Sýr a křup, zelenina.

*Zména vyhrayena / Subject to changes

5.10.2023 (čtvrtek)

Polévka / Soup

Rajská polévka s bazalkou
Cibule žlutá, Mrkev karotka , Petržel kořen, Cukr třtinový, Rajčata drcená, Koření základní (sůl, pepř…), Bylinky sezónní čerstvé, Bazalka, Skořice mletá, Skořice celá, Nové koření, Pepř celý, Bobkový list, Hřebíček, Protlak rajčatový sterilovaný.

Hlavní jídlo / Main course

Pečené filátko pstruha na bylinkách, mačkané brambory, karamelizovaná baby karotka
Pstruh filety mr., Tymián, Rozmarýn, Koření základní (sůl, pepř…), Olej olivový , Brambory, Mrkev baby, Cukr bílý krupice, Máslo.
Alergeny 4,7.

Svačina / Snack*

  • Loupák, kakao, ovoce.
    Chléb, sýrová pomazánka, zelenina.

*Zména vyhrayena / Subject to changes

 

6.10.2023 (pátek)

Polévka / Soup

Frankfurtská polévka s párkem a brambory
Brambory, Cibule žlutá, Koření základní (sůl, pepř…), Paprika mletá sladká, Mouka rýžová, Česnek, Olej slunečnicový, Bylinky sezónní čerstvé, Krkovice uzená b.k.

Hlavní jídlo / Main course

Medové kuřecí paličky, šťouchané brambory s restovanou šalotkou
Kuřecí paličky, Med lesní, Koření základní (sůl, pepř…), Bylinky sezónní čerstvé, Cukr třtinový, Olej slunečnicový, Cibule šalotka , Brambory, Olej olivový , Mrkev, Petržel kořen, Kmín drcený, Česnek.


Svačina / Snack*

  • Mrkvánek, ovoce.
  • Chléb, tofu pomazánka, zelenina.

*Zména vyhrayena / Subject to changes

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice EU 1169/11

1 Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky z nich (kromě glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy, maltodextrinů na bázi pšenice, glukózových sirupů na bázi ječmene, obilnin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu)
Podskupiny:
1p – obilnina obsahující lepek – pšenice
1ž – obilnina obsahující lepek – žito
1j – obilnina obsahující lepek – ječmen
1o – obilnina obsahující lepek – oves
1š – obilnina obsahující lepek – špalda
1k – obilnina obsahující lepek – kamut
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich (kromě rybí želatiny použité jako nosič vitamínových nebo karetonoidních přípravků)
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj, včetně laktózy (kromě syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů,
včetně ethanolu zěmědělského původu, laktinolu)
8 Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,
para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich (kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických
destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).
Podskupiny:
8a – skořápkové plody a výrobky z nich – mandle
8b – skořápkové plody a výrobky z nich – lískové ořechy
8c – skořápkové plody a výrobky z nich – vlašské ořechy
8d – skořápkové plody a výrobky z nich – kešu ořechy
8e – skořápkové plody a výrobky z nich – para ořechy
8f – skořápkové plody a výrobky z nich – pistácie
8g – skořápkové plody a výrobky z nich – makadamie
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg,l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich